Gør din hund til en “tricks” hund

I det gode sommervejr er der ingen undskyldninger for ikke at træne lidt ekstra med sin hund, og selvfølgelig give den ekstra opmærksomhed og forkælelse.

Men ud over at sørge for et stabilt indkald og et pragtfuldt dæk, er der en anden træningsform, der er sjovere for både dig og din hund.

Agility træning

Agility træning lærer din hund at blive en sand “tricks” hund. Det handler om at få din hund til at klare en række fysiske opgaver i samarbejde med dig.

Agility træning stimulerer derfor din hund mentalt, men også fysisk – alt i mens du opbygger stærkere kommunikation med din hund.

Sådan kommer du i gang

Når man nævner agility træning tænker mange straks på udstyr som spring-forhindringer og rør, men det behøver slet ikke at kræve udstyr.

Du kan sagtens starte med at få din hund til at hoppe op på en bænk og gå langs med den. I bund og grund handler det om at din hund og dig har det sjovt, alt i mens din bedste ven lærer Instaværdige tricks.

Et godt sted at starte er med en bænk eller en stol. Sørg for at have en virkelig god godbid som belønning og prøv at få hunden til at hoppe op på stole eller bænke.

Når din hund begynder at forstå hvad det drejer sig om, kan du knytte kommandoen “spring” på.

Herefter kan du prøve kræfter med at få hunden til at hoppe over en pind eller en anden forhindring – eks. en sofapude.

Det er kun fantasien der sætter grænser. Agility træning er en nem træningsform der har utrolig stor effekt på kommunikationen mellem dig og din hund.

Dog skal man huske at starte småt. Det er vigtigt at hunden får tid til at opbygge muskler under træningen, da “sports-skader” kan opstå. Husk også at være særlig påpasselig hvis din hunds race har øget risiko for hofteskader.

Hold eller hjemmeskole?

Der findes et hav af hold til Agility træning rundt i landet, men det giver god mening at prøve af selv.

Ønsker du at træne med din hund på et hold er der et væld af muligheder.
B.la. Dansk Kennel Klub

God fornøjelse

Pøj pøj med agility træningen! Og glem ikke at dele din hunds seje tricks med os på Instagram!

Del kærligheden