Hvordan træner jeg min hund til at stoppe med at trække i snoren?

Oplever du at din hund trækker i snoren på jeres gåture, og ønsker du en rolig hund når i går tur, så læs videre her!

Er din hund vandt til at trække, skal du først lære den at den skal følge dig og at det ikke virker at trække endnu mere hvis der er en spændende duft i nærheden.

  • Lær din hund at det ikke hjælper at trække ved at stoppe så snart snoren spænder ud.
  • Vent og se hvordan din hund reagerer
  • Prøv om du kan lokke din hund til dig enten med godbidder eller yndlingslegetøjet. (brug aldrig indkalds kommando hvis du er sikker på din hund ikke kommer alligevel, træk heller ikke hunden til dig, dette vil bolt ødelægge jeres gode samarbejde)
  • Kan du ikke få kontakt, gør så snoren kortere ved at du bevæger dig tættere på din hund, uden at den får mere snor.
  • Prøv så at opnå opmærksomheden fra din hund igen, lykkes det, viser du da hvilken vej i skal gå
  • Det kan hjælpe at gå frem og tilbage flere gange det samme sted, da din hund efterhånden vil kunne genkende duftene og ikke længere være motiveret for at trække

Øvelsen tager rigtig lang tid, og kræver en stor portion tålmodighed og viljestyrke. Forsøg derfor denne træningssession når din hund har været ude at gå, evt. på hjemturen, så den har gjort hvad den skulle og har haft mulighed for at brænde en smule krudt af inden træningen begynder.

Virker træningen ikke, kan man med fordel starte træningen indenfor, hvor der ikke er spændende dufte eller andre forbipasserende hunde der kan virke forstyrrende.

God fornøjelse,

Del kærligheden