Hvordan stopper jeg min hund i at gø?

Der kan være flere grunde til at din hund gør. Det kan være fordi din hund er bange, forvirret eller noget helt tredje.

I de fleste tilfælde vil din hund gø for at alarmere dig eller din familie, hvis der eksempelvis går en anden hund forbi dit vindue, eller hvis nogen banker på din hoveddør. Oplever du at din hund gør og er urolig når dine gæster banker på og ønsker du at få din hund til at stoppe med at gø, så kan du følge vores råd herom;

  • Når din hund gør, så forsøg at komme i kontakt med den, du kan evt. lokke med en godbid, eller yndlingslegetøjet.
  • Når du har fået din hunds opmærksomhed, kan du rose den når den er stille og ignorer den hvis den mister fokus og begynder at gø igen.
  • Føler du kontakten mellem dig og din hund er god, kan du forsøge med en kommando, evt. noget du ved din hund er rigtig god til, dette afleder din hund fra at gø og giver den mulighed for at lære hvilken adfærd du ønsker fra din hund når der kommer gæster
  • Er det ikke muligt at komme i kontakt med din hund, så ignorer så vidt muligt din hund. Dette viser din hund at den er alene om sin adfærd og at du ikke vil deltage.

Tålmodighed og ros

Skæld aldrig din hund ud når den gør, da gøen ofte hænger sammen med usikkerhed, eller blot en forvirring. Når din hund gør, spørger den dig om hjælp til at håndtere den givne situation, hjælp derfor ved at vise hvad du ønsker den skal gøre. Det kan tage rigtig lang tid at vænne din hund af med at gø, da du først skal lære den ikke at gø, for så bagefter at lære den hvad den i stedet skal gøre. Derfor bør du have en god portion tålmodighed med når dig og din hund går i gang med træningen.

Rigtig god fornøjelse,

Del kærligheden