Hvorfor gaber hunde?

De fleste vil nok forbinde at gabe med træthed, men for hundes vedkommende bruges gab som en del af hundens kropsprog. Når vores små venner gaber forsøger de ofte at fortælle os noget. I dette indlæg vil vi dykke ned i hvad de prøver at fortælle os.

Når hunde gaber er det såkaldt “dæmpende adfærd”. Hunde gør det for at undgå konflikt. Du vil i sær se din hund gabe hvis den er utilfreds eller nervøs.

Dette kan blive triggeret af en utal af årsager. Eksempelvist når dig og din hund ligger i sofaen, og du pludselig rejser dig for at hente et glas vand.

Er det skidt at min hund gaber?

Det korte svar er nej. At gabe er en mild hundeadfærd og din hund kommunikerer blot at den er usikker/utilfreds med situationen.

Dog skal du være opmærksom på om der er et mønster for hvornår din hund gaber. Gaber din hund hvis du spiller høj musik, skal du overveje at begrænse hvor ofte du har højtaleren på max lydstyrke, da dette i længden kan stresse hunden og føre til angst og andre adfærds-problemer.

Uden at erklære os som den nye netdyredoktor vil vi dog gerne gøre opmærksom på at det kan være et problem hvis din hund gaber som var den besat. Hvis din hund gaber usædvanligt meget kan der potentielt være et underliggende problem med eks. tandkød. Er du i tvivl skal du selvfølgelig blot ringe til dyrlægen.

Hunde gaber også hvis de er trætte

Få nu ikke dårlig samvittighed – du er selvfølgelig verdens bedste hundeejer.

Ligesom os mennesker gaber hunde også hvis de er trætte efter en lang dag eller lige stået op fra en nattesøvnen eller en god morfar.

Her gaber Malton fordi han vil have mere nus af sin mor <3
Del kærligheden