SÅDAN LÆRER DU DIN HUND AT HAVE TØJ PÅ

Det kan være svært at lære din hund at have tøj på, derfor kan du læse mere om det lige her!

Det kan være svært at lære din hund at have tøj på, derfor kan du læse mere om det lige her!

Hvorfor skal jeg give min hund tøj på?

Har du en lille hund er det vigtigt du er opmærksom på om din hund har behov for at have tøj på i de kolde vintermåneder. Små hunde er nemlig tættere på den kolde jord og bliver derfor hurtigere kolde og fryser derfor også mere. For små hunde er vandpytter også vigtigt at være opmærksom på, da små hunde nemt bliver våde på maven og dermed er i større risiko for nedkøling end større hunde.

Har du en allergivenlig hund og derfor en hund med hår og ikke pels, skal du også være ekstra opmærksom på om din hund har behov for tøj. Allergivenlige hunde har netop ikke pels eller underuld der hjælper dem med at holde varmen. Derfor har de oftest brug for tøj til at holde dem varme i de fleste vintermåneder og ellers i blæsevejr og regnvejr. Hunde med hår holder nemlig ikke blæsten ude på samme måde som hunde med under uld eller flere lag pels gør. Har du en hund med hår og ikke pels kan man i flere tilfælde se helt ind til hundens hud under blæsevejr, og her er det særligt vigtigt at være opmærksom på, om din hund har behov for tøj der holder på varmen.

Allergivenlige hunde der ikke har pels, er også særligt udsatte i regnvejr, da håret suger vandet til sig og de derfor bliver hurtigere nedkølet i regnvejr end andre hunde.

Læs mere: Hvornår er vejret for koldt til min hund?

Hvilken slags tøj passer til min hund?

Når du skal vælge tøj til din hund, kan du med fordel overveje hvilket slags tøj der passer til netop din hund. Har du en hund med lang eller mellem lang pels kan du overveje tøj uden lynlås eller tøj med knapper for at gøre det nemmere at få tøet af og på. Hvis pelsen er lang kan det i de fleste tilfælde være ret så omfattende at lyne en jakke uden at komme til at hive i din hunds pels. Dette uheld kan i værste fald resultere i at din hund bliver bange for at have tøj på.

Derudover kan du overveje hvorvidt din hund har noget imod at få tøjet hen over hovedet. Er din hunde erfaren i at have tøj på, ellers kan du med fordel starte ud med en let jakke evt. uden ben og så gradvist bevæge sig imod hundetøj med ben som holder bedre på varmen.

Se hundetøj til små hunde

Forsigtighed og ros

Vær forsigtig når du giver din hund tøj på og vær opmærksom på at på- og aftagning af tøjet foregår på din hunds præmisser. Ros din hund og fortæl den eventuel for fin den ser ud. Gå korte ture hvis det er første gang din hund har tøj på, eller hvis din hund er så heldig at have fået nyt tøj. Luft eventuel din hund i haven eller på mindre nærtliggende græsarealer indtil din hund har set tøjet an.

Rigtig gode gåture fremover til dig og din hund, i alt slags vejr

Del kærligheden