Hvornår er vejret for koldt til din hund?

Det kan være svært at tyde hvornår din hund fryser, følg med her og læs om vores værktøjer til at kunne vide hvornår vejret er for koldt til din hund.

Det kan være svært at tyde hvornår din hund fryser, følg med her og læs om vores værktøjer til at kunne vide hvornår vejret er for koldt til din hund.

Nemt skema over risikoen ved en gåtur

På baggrund af et større forskningsprojekt, er der blevet udarbejdet et skema, der kan fortælle alle hundeejere hvordan vejret påvirker din firbenet ven. Skemaet viser risikoen ved en gåtur i en given temperatur for både, små, mellem og store hunde.

Gåture i regnvejr

Det er ikke blot temperaturen der spiller en rolle for risikoen ved en gåtur, også vådt vejr kan gøre at din hund fryser mere end hvad den ellers ville.

Hvis det regner, og det ikke er koldt nok for din hund til at have vinterjakke på, er det en god idé at bruge en tynd vandafvisende overgangsjakke, eller bruge en regnjakke til din hund.

En gåtur i vådt vejr, kan med fordel foregå på fortovet. For at undgå din hunds poter bliver gennemblødte af det våde græs, eller at store vandpytter.

Derudover kan du planlægge din gåtur noget mere præcis på regn fyldte dage, i håb om en lille opklaring i løbet af dagen. Et lille tip, som vi hos LuckyDogs benytter os af, er at bruge TV2´s vejr app. Den har en radar, der på danmarkskortet viser regnbyger lige nu og en time frem. Man kan derfor være heldig og planlægge sin gåtur i mellem regnbygerne som er vist på kortet.

Særligt følsomme hunderacer

Hvad der skal til for at din hund fryser er forskelligt for den enkelte hund. Du skal som udgangspunkt være ekstra opmærksom hvis du har en hund der ikke fælder. Disse hunderacer har oftest ikke underuld og fryser derfor mere end andre hunde.

På trods af alt den viden om hunde og hvornår de fryser, så er jeg sikker på at der ikke findes nogen der kender din hund bedre end dig.

Del kærligheden