Bichon havanais (havaneser)- En charmerende og legesyg hunderace

Havaneseren er en lille, intelligent og kærlig hunderace, der er kendt for sin charmerende og legesyge personlighed. Racen er oprindeligt fra Cuba, hvor den blev opdrættet som selskabshund for de rige og berømte.

Dens rigtige racenavn er “Bichon Havanais”, men i daglig tale omtales de “havanesere”.

Adfærd: Havaneseren er en social og kærlig hund, der elsker at være i selskab med sin familie. De er meget legesyge og elsker at lege med børn og andre hunde. De er også meget intelligente og nemme at træne, men kan være lidt stædige og selvstændige. Havanesere er også kendt for at have en god lugtesans, og kan ofte bruges til at lede efter mistede genstande eller personer.

Helbred: Havanesere er generelt en sund og robust hunderace, men kan være modtagelige for nogle få helbredsproblemer. Disse inkluderer bl.a. luxeret patella (glidning af knæskallen), øre- og øjenproblemer samt allergier. Det er vigtigt at sørge for regelmæssig dyrlægebesøg for at holde sig opdateret om eventuelle sundhedsproblemer, der kan opstå.

Udseende: Havanesere er kendt for deres bløde, krøllede pels, der kommer i en række forskellige farver, herunder sort, brunt, kastaniebrun og hvid. Deres pels er tæt og krøllet, og kræver regelmæssig børstning og trimning for at holde den sund og glansfuld. Deres øjne er store og intelligente, og deres ører er store og hængende. Havaneser er en lille race, med en vægt på omkring 4-7 kg og en højde på omkring 25-30 cm.

Bichon Havanais er en charmerende og kærlig hunderace, der er perfekt som selskabshund der nemt egner sig til børn . De er nemme at træne og elsker at lege og have det sjovt, men kan også være lidt stædige og selvstændige.

Havaneseren er generelt en nem race at træne, da de er meget intelligente og ivrige efter at behage deres ejere. De er også nemme at belønne, da de elsker godbidder og ros. Derudover er de også nemme at træne i grundlæggende kommandoer som “sit”, “dæk” og “kom” og kan også nemt lære tricks og agility øvelser.

Det er vigtigt at være tålmodig og konsekvent i træningen af ​​havaneseren, da de kan være lidt stædige og selvstændige. Det er også vigtigt at starte træningen tidligt, da dette kan hjælpe med at forhindre adfærdsproblemer i fremtiden.

Det er ikke svært at forstå hvorfor mange mennesker elsker havaneseren som hunderace. Deres charmerende og legesyge personlighed, intelligens og kærlighed til deres familie gør dem til en ideel selskabshund. Havaneseren er også en sund og robust race, hvis man sørger for at holde sig opdateret om deres helbred. Sammenfattet kan man sige at havaneseren er en sød, bamsed og kærlig hunderace, som mange mennesker elsker.

Del kærligheden