4 ting du kan gøre for at få en god gåtur med din hund - LUCKYDOGS
Adobe Photoshop 22.2 (Windows)

4 ting du kan gøre for at få en god gåtur med din hund

1. Lad din hund snuse

Lad gåturen foregå i din hunds tempo, og sørg for at lade den snuse til de ting den finder interessant. Hunde kan lugte langt bedre end os mennesker, så giv dem endelig tid og ro til at snuse på gåturen.

Hunde møder andre hunde, når du lader dem snuse. Det er rigtigt nok, hunde kan lugte hvor andre hunde har været, de kan endda lugte om det er en han- eller hunhund og hvornår den har været der. Så selvom det for dig kan ligne at din hund bare trækker tiden ud og snuser tilfældigt i jorden, kan det være at din hund er ved at lære andre hunde at kende, så giv den endelig tid til det.

2. Undgå at trække i snoren

Tænk snoren som et værktøj til at sikre din hund i trafikken, brug snoren i nødstilfælde hvis din hund eksempelvis har retning mod modsatte side af fortovet.

Undlad at trække i snoren hvis din hund skal gå i en anden retning, eller hvis den går for hurtigt. Kommuniker med din hund i stedet.

Giv din hund mulighed for at vælge dig, fremfor alt andet på en spændende gåtur. Trækker din hund, eller snuser den for længe det samme sted? Så kald på den, ikke med kommando, men med en “har du lyst så kom” lyd. Efter lidt tid vil din hund vælge dig og så ha godbidder klar!

3. Gå forskellige ture

Forskellige gåture med din hund, bidrager til at styrke både hundes fysiske og mentale behov. At variere hundens gåture vil tilmed variere hundens muligheder for nye oplevelser.

Din hund vil blandt andet have mulighed for at møde andre hunde end den er vant til, dette vil bidrage til hundens sociale behov om at kommunikere med andre hunde og dermed lære flere hundesignaler at kende.

På nye gåture vil din hund opleve andre lyde og se nye ting. Og der er det vigtigt at give din hund tid til at scanne og forstå hvad der foregår. Vores egen hund Malton, har i disse snevejrsdage skulle have ekstra tid til at studere snemænd, da han lige skulle vurdere om en snemand var levende eller ej.

4. Træn under gåturen

Det er en oplagt mulighed for dig og din hund, at træne de ting din hund allerede kender på gåturen. Helt simple tricks kan være svære for din hund at udføre, fordi de befinder sig i et andet og meget mere støjende miljø.

Så tag altid snacks med på en gåtur for et udnytte enhver situation til at træne. Vær dog opmærksom på at hunden har fået lov til at gøre det den skal, inden træningen begynder.

Tak fordi du læste med – hvis du vil se mere og blive en del af vores fællesskab kan du følge os på sociale medier eller få de bedste indlæg og opdateringer direkte i dit nyhedsbrev.

LuckyDogs 💜🍀